Många barn i Olsnäsloppet

juli 27th, 2015 Posted in Livet i fäbon

Traditionsenligt genomfördes Olsnäsloppet på vägar och stigar inom Olsnäs och i skogarna runt Olsnäs. Loppet arrangeras av Siljansnäs Skid- och löparklubb med Uno Bergström och hans medhjälpare. Omkring 125 barn, motionärer och elitlöpare deltog i loppet.
    De allra minsta barnen –knattarna- sprang 800 hundra meter och flickor och pojkar från 8 till 13 år, fördelade i olika klasser, sprang två kilometer. För dam- och herrklasser fanns alternativen sex och tolv kilometer. I årets lopp var inslaget av de unga löparna större än tidigare. Ett trettiotal knattar och ett fyrtiotal 8-13-åringar sprang med liv och lust sina sträckor.
    -Vi kommer att springa nästa år också, säger bröderna Erik och Ebbe Borg, som tillsammans med pappan Patrik Borg deltog i loppet.

Sexkilometersloppet slingrade sig på skogsvägarna/stigarna upp mot Holbacken sedan Karins (Byström) väg ner mot Sturolsvägen och den vidare ut på Olsnäsvägen. Därifrån Sommargattu ner till Strandpromenaden förbi badplatsen till målet vid Olsnäsgården. En härlig sträcka med blandning av vägar och stigar i fin natur.
    Segrare på sex kilometer herrar blev Jonny Danielsson, Dala-Järna IK på 21.49 och damer Lovisa Danielsson Dala-Järna på 25.11. På en hedrande andra plats kom Jenny Bergkvist, Siljansnäs på 27.32.
    Segrare på tolv kilometer herrar blev Roman Ryapolov, Mora på rekordtiden 39.29. Segrare i damklassen blev Anna-Carin Söderström, Malungs IF på 52.27.
    Fullständig resultatlista finns på:
www6idrottonline.se/SiljansnasSkidLoparklubb-Skidor/Nyhet
   
-Vi hade tur med vädret. När loppet genomfördes var det uppehåll. Banan var också bra trots att det regnat en hel del innan loppet, säger en nöjd tävlingsledare Uno Bergström.

 

 Olsnäsloppet o COgolf 001Olsnäsloppet o COgolf 002
Knattarna startar sitt 800-meterslopp.        Mamma har svårt att hänga med
   

Olsnäsloppet o COgolf 004Olsnäsloppet o COgolf 006
12-13-åringar startar                               Erik Borg går i mål efter två kilometer

Olsnäsloppet o COgolf 014Olsnäsloppet o COgolf 018
Eliten startar                                           Segraren på sex kilometer går i mål

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Posta en kommentar