Duggregn hindrade inte midsommarfirandet

juli 12th, 2017 Posted in Okategoriserat

Lite duggregn, som började efter årsmötet,  hindrade inte det sedvanliga midsommarfirandet i Olsnäs. Folk började samlas på Holen för att binda buketter. På Tull Anders och Elisabet gård och veranda samlades de närmare 20 spelmännen för att spela upp sig.

Kicki Bergkvist tillsammans med tycka journalister som besökte OlsnäsSpelmännen på väg till Holen

Fyra tyska journalister, tre från större tidningar och en från en nyhetsbyrå i Tyskland, kom också  till gården för att följa och göra reportage om vårt midsommarfirande. Kicki Bergkvist hade dessförinnan lärt dem binda blomsterkransar, som prydde deras huvuden. Kicki lotsade dem sedan igenom hela midsommarfirandet och förklarade vår sed med komidsommaren.

 

Lotta Borelius lär en liten mas hur man binder en bukettMajstången är nu klädd med vackra blommorOlsnäs midsommarkör under ledning av Gunnel HällkvistRask Einar firar sin 85 midsommar i Olsnäs

Majstången majades med den rikliga tillgången av blommor i år och restes sedan säkert under ledning av Sören Pellas. Duggregnet gjorde små pausar då och då och så även under resningen. Flaggan hissades av systrarna Jenny och Hanna Bergkvist. Sören bedömde att det i år var fler besökare än tidigare och fler bar också hembygdsdräkt.
    Årets talare var Anders Tägt, som i sitt tal riktade tack till personer i Olsnäs som han tyckte har varit betydelsefulla för Olsnäs. Talet uppskattades med applåder.

Årets talare Tägt Anders, som framförde tack till flera Olsnäsbor för deras insatser för OlsnäsSystrarna Jenny o Hanna Bergkvist hissar flaggan 

Efter talet sjöngs gemensamt nationalsången och därefter fick vi lyssna på några sommarvisor av Olsnäs “midsommarkör” under ledning av Gunnel Hällkvist. Och naturligtvis blev det Små Grodorna m fl ringdanser under musik av spelmännen.
    Korv- och lottförsäljningen sköttes i år av grupp 9, som var den sista av grupperna med ansvar för midsommarfirandet. Nästa år börjas det om med grupp 1, enligt festkommittén. Som tidigare år blev det dans på banan och DJ var även som tidigare år Magnus Smångs. Det blev en midsommar enligt traditionen trots det ostadiga vädret.

Text & foto Bernt Bergkvist
Ställ musen på bilden för bildtext.
Klicka på bilden för att få den större. 

Posta en kommentar