Sista doppet som simfröknar

juli 16th, 2017 Posted in Livet i fäbon

Sommaren 1997 hoppade simfröknarna och systrarna Pipar Lena och Pipar Marie Karlsson i vattnet vid badbryggan som simfröknar för första gången. Efter 20 år tog de sitt sista dopp i den egenskapen vid fredagens avslutning på simskolan. De får sällskap upp ur vattnet av Gunilla Gräfnings, som även hon, efter fem eller sex år, slutar denna betydelsefulla gärning för Olsnäsbarnen.

Simskolefröknarna som slutar efter många år. Fv Gunilla Gräfnings, Pipar Lena Karlsson och Pipar  Mari Karlsson  

Under de 20 resp. fem-sex åren, har de upplevt många barn de har lärt simma och som sedan tagit märken i olika valörer. De har också upplevt skiftande väder med regn och kyla till riktigt högsommarväder. I bland har det blåst isiga vindar och föräldrarna på land har gått fullt påklädda med täckjackor och långbyxor. Men det har inte hindrat vare sig simfröknarna eller barnen från att gå i vattnet.
    -Det  en superviktig uppgift att lära barn att simma och se hur de under dagarna i simskolan utvecklat sin kunnande. Det har också sett hur barnen efter lektionerna fortsatt att umgås med varann, säger Gunilla Gräfnings.
    Frågan är nu vad händer med simskolan i Olsnäs. De avgående simfröknarna tror sig veta att det finns föräldrar som har kunskapen och är villiga att ta vid denna viktiga uppgift. Läs mer om den anrika simskolan i Olsnäsboken på sidan 229.

Text & foto Bernt Bergkvist
Bildtext i bilden.

Posta en kommentar