Ångbåtsbryggan sommarens samlingsplats

juli 17th, 2018 Posted in Okategoriserat

Ångbåtsbryggan är under sommaren en given samlingsplats för barn, ungdomar och äldre. För de yngre är det i första hand hopp och dyk i vattnet som gälle, men även många vuxna vill känna på luftfärden ner i det nu 24 gradiga vattnet. Under kvällarna kommer familjer ut på bryggan med korgar och väskor fyllda med god mat och dryck för att lugn och ro avnjuta maten, samspråka och se den vackra solnedgången över Fågeludden. Ångbåtsbryggan är också gästbrygga för båtar som kommer in och gästar Olsnäs. I Olsnäsboken på sidan 217 finns beskrivet om byggandet av Ångbåtsbryggan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Det här är en fantastiskt plats och vi går gärna hit, säger Therese Sjölund, som med familjen och gäster från Bankeryd i Småland dukat upp sin picknickkorg och ser solen gå ner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även på badbrygga råder full aktivitet med vuxna och barn denna vackra sommarkväll vid 22-tiden. Två nya flytbryggor har snickrats ihop av badplatsgruppen. Gräsmattan är alltid välklippt och städad när badgästerna kommer på morgonen. Det är inte någon kommunanställd som gör det utan helt frivilligt av Olle Stark. Det mesta som görs i Olsnäs sker på frivillig väg av Olsnäsbor. I Olsnäsboken sid. 225 finns också ett avsnitt om badplatser i Olsnäs.
Boken om Olsnäs finns att köpa för 150 kronor hos Karin Byström, Inga Eriksson, Sven Gräfnings och undertecknad.
Text och bild Bernt Bergkvist

Posta en kommentar