Träningsläger i Olsnäs

oktober 25th, 2007 Posted in Livet i fäbon

Inga och Alice bakarDet ryker ur skorsten i den gamla Lisselsgården och när man kommer in i storstugan doftar det gott av nybakt mjukbulla och elden brinner i bakugnen. Saras Inga Matsson och Land Alice Gustafsson har träningsläger inför resan till Leksands vänort Tobetsu i Japan där de ska lära Japaner att baka mjukbulla.-Nu provar vi en blandning av rågmjöl och vetemjöl, som vi tror ska motsvara den blandning vi ska använda i Japan. Vi kommer också att göra ett provbak i Japan innan vi börjar utbilda bagerskorna, säger Saras Inga.Inga och Alice bakar

De ska utbilda fyra japanskor i konsten att baka mjukbulla. De fyra ska sedan baka till ett kafé, som de kommer att driva i en magasinsbyggnad intill järnvägsstationen. Bakugnen är inrymd i samma byggnad och har murats upp av Arne Brasar och Bertil Daniels.

Inga och Alice har samlat ihop en hel del bakredskap och skickat det till Tubetsu. För säkerhets skull tar de med sig fänkål, anis och sirap ifall det inte finns sådant där.

-Det blir en spännande upplevelse och vi har börjat träna att äta med pinnar, men språket blir svårt och vi måste lära oss några vanliga ord, säger Land Alice.

Den 21 mars packar de väskorna och börja resan till Japan. De kommer att vara i Tobetsu i drygt en vecka och på den tiden tror de att de lärt sina elever den ädla konsten att baka mjukbulla.

Posta en kommentar