Hundratals fiskare på Olsnäsviken

mars 1st, 2008 Posted in Livet i fäbon

Torsdagens soliga och fina väder gjorde att ca 100 personer hade sökt sig ut på Olsnäsviken för att pröva fiskelyckan. Troligen var det lika många som besökte Limåviken. Parkeringen vid badplatsen och vid Piren var så gott som fullbelagd. Många hade också parkerat utmed Siljansvägen och vid Tjuva.

Det har också märkts på åtgången av fiskekort. Bernt Bergkvist, som säljer fiskekort i Olsnäs, säger att det aldrig sålts så många fiskekort till fiskare i Olsnäsviken. De flesta kort som säljs är dagkort för 25 kronor, men också många ortskort för 100 kronor. ”De har blivit en bra affär för fiskevårdsföreningen”, säger Bernt Bergkvist.

Slottslax har nu förklarat för Länsstyrelsen att isen förstört åtta burar och att 60 000 laxar tagit sig ut i Siljan. Laxen finns nu runt hela sjön och så långt ner i älven som vid Gråda har lax kunnat fångas. För många är det ett stort nöje med laxfisket, men det finns också en stor oro för vad som kommer att hända med det övriga fiskebeståndet i Siljan.

Posta en kommentar