Strävsamt par på Holen

juli 16th, 2008 Posted in Livet i fäbon, Samfälligheten

Ett gammalt strävsamt par finns nu att beskåda på Holen. Det är inga levande personer utan gjutna i cement och står på en sockel av betong. Paret har skänkts av Ann-Marie och Birgitta Rask och skulpterat av Ann-Maries make Valfrid Rask. Enligt Ann-Marie lär det inte finnas någon förebild för paret, men flera Olsnäsbor ser en slående likhet med kända profiler från en gången tid. Paret skulpterades någon gång i början av 50-talet.

Initiativet till att paret hamnat på Holen ligger hos Oskar Lööf. Han tog kontakt med Ann-Marie, som var positiv till att paret hamnade där. Samfällighetens styrelse ställde sig också positiv till idén och med hjälp av Bengt Wördén och traktorn har de nu hamnat på en plats där vi tror att de kommer att trivas.

Vansbrosimn. och stenfigurerna -08 015 Vansbrosimn. och stenfigurerna -08 016

  1. En kommentar to “Strävsamt par på Holen”

  2. By Bertil on jul 18, 2008

    Ä vart bra

Posta en kommentar