Yngst och älds sköt älg

oktober 19th, 2008 Posted in Jaktlaget

Det blev inte många timmar i älgskogen för debutanten Jesper Ovist förrän han sköt sin första älg redan de första timmarna och på hans första jaktdag. Och inte nog med det han fällde både ko och kalv vid samma tillfälle vid pass åtta. Nestorn Rune Lissel, som inte släpper några skjutbara djur förbi sig, fällde vid pass 29 en kalv. Magnus Danielsson, också han tillhörande det yngre gardet, fällde en pinntjur vid pass 25.

Resultatet av 2008 års älgjakt blev två stora och två kalvar. Tillgången på kalv var inte den bästa i år, men de djur som fälldes var stora  och unga. Vädret var det bästa tänkbara med sol och svag vind. Torsdagsförmiddagen undantagen då det duggregnade mest hela tiden.
Jaktledaren Bertil Pellas konstaterade efter jakten att det varit en bra jakt utan felskjut-ningar som orsakat långa eftersök. Den efterföljande slakten och köttdelningen gick också som vanligt bra. 21 nöjda jägare tackade varann för en trevlig jakt och åkte hem för inläggning av köttet.

Bernt Bergkvist

Älgjakten 2008 005 Älgjakten 2008 014Älgjakten 2008 009 Älgjakten 2008 002

Posta en kommentar