Båtsommaren är över

oktober 20th, 2008 Posted in Båtklubben

Nu är båtsommaren över och båtarna är på land för vintervila. Även i år låter vi bryggorna ligga kvar i vattnet med bommarna på. Vad vi har sett, så har inte flytblocken tagit någon skada av isen genom att ligga kvar i vattnet. Bryggorna lägger sig på botten efter att vattnet tappats ur.

Lilla bryggan har vi förankrat intill stora bryggan. Under våren planerar vi att ta bort sjögräset mellan land och lilla bryggan. Erik Martinsson lånar maskin och gräver bort några dm, så att sjögräsrötterna följer med. Vi hoppas på tillstånd från Miljökontoret.

Samtidigt planerar vi att ta bort plåten vid sjösättningsrampen och gräva ur lite till för att underlätta isättning och upptagning av mera djupgående båtar.

Bernt Bergkvist

Murning av stödmur 008

Posta en kommentar