Olsnäs på löparkartan

maj 25th, 2009 Posted in Livet i fäbon

För andra året i rad gick Vaveröloppet från Olsnäsgården. Nu var det inte bara elitlöparna, som sprang de två och en halvmilen förbi Hjulbäck och Vaverön. Två klasser för barn, som sprang kortare sträckor, en motionsklass som sprang sex kilometer och en klass som sprang tolv kilometer. Totalt var det 110 som startade. Arrangör för loppet var Siljansnäs skid- och löparklubb. Löpare och arrangörer hade verkligen tur med vädret. När loppen var klara och de allra flesta gått i mål började det regna. 
    -Olsnäs är en toppenplats att ordna sådana här arrangemang. Bra och vacker omgivning och tillgång till Olsnäsgården med mat och omklädning. Antalet deltagare har också ökat sedan vi flyttade från Hallevi till Olsnäs, säger en av arrangörerna Uno Bergström.
    Nästa tävling – Olsnäsmästerskapet – går torsdagen den 30 juli. Alla är välkomna till Olsnäs att delta i tävlingen, hälsar Uno. 

Starten för de allra minsta              Micke Stark och Johan Bergkvist spurtar

Vaveröloppet 003Vaveröloppet 007

Posta en kommentar