Populär simskola i Olsnäs

juli 6th, 2009 Posted in Livet i fäbon

16 grader på land, 20 i vattnet, mulet och en svag lite kylig vind. Det var det vädret som mötte drygt 35 barn och minst lika många föräldrar när simskolan 2009 började på måndagen den 6 juli. Trots det lite kyliga vädret var det inga barn som tvekade att vara med på uppvärmningen på land och sedan lekarna i vattnet.
    Simfröknarna Marianne Andersson, Pipar Carina Martinsson, Pipar Marie Karssson och Pipar Lena Karlsson har under många år ansvarat för simskolan. I år är det troligen det största antalet barn någonsin som deltagit. Marianne började samlingen och berättade för de allvarligt lyssnande barnen att nu var det fröknarnas ord som gällde och att de skulle lyssna på dem och inte på föräldrarna.
    Barnen indelades i två grupper fyra- och femåringar samt sex år och äldre. Alla barnen började i ring med lekar på land. Sedan fick den yngsta gruppen börja med vattenlekar och den äldre med övningar på land. Båda grupperna var under en stund tillsammans i vattnet. De yngre barnen avslutade timmen med lekar på land.
    Medans föräldrarna satt lite småhuttrande på land var det full fart på barnen i vattnet. Det var ju trots allt ca fyra grader varmare i vattnet.
    -Vi brukar ofta ha sådant här väder på simskolan här i Olsnäs, men det tycks inte bekomma barnen ett dugg, säger simfröken Carina.
    Nedan några bilder från inledningen av simskolan 2009.

Bernt Bergkvist

Simskolan juli -09 019 Simskolan juli -09 011

Simskolan juli -09 004Simskolan juli -09 006

Posta en kommentar