Fullsatt på Olsnäskvällen

juli 10th, 2009 Posted in Livet i fäbon

Traditionsenligt var det Olsnäskväll på Olsnäsgården på torsdagskvällen den 9 juli. Kvällen började med kaffe i matsalen där varje plats blev upptagen. Mellan 90 och 100 personer kom trots, eller kanske tack vare det dåliga vädret.
    -Vi blev så många, så vi var tvugna att dela på bullarna, säger en nöjd Åke Alm som arrangerat Olsnäskvällen. 
    Efter kaffet skedde förflyttning till kyrkan där extra stolar fick sättas in. Kvällens höjdpunkt blev när Sven Gräfnings visade ett bildspel med gamla svartvita bilder på perso-ner som bott och verkat i Olsnäs samt gamla hus, som rivits och försvunnit, men också hus som renoverats och byggts ut. De svartvita bilderna mixades på ett proffsigt sätt med ny-tagna färgbilder på naturen och människor i Olsnäs. Det var många som kände igen sig som barn och tonåringar.
    -Titta där är jag, utbrast Marianne Andersson spontant och ljudligt när hon upptäckte sig som barn på en av bilderna.
    Till några bilder fick vi också höra kända Olsnäsröster från Frida Lundback, Sven Wikström och Anders Lööf. Sven lyckades också lägga in en mycket passande bak-grundsmusik. Vi säger bara “Tack Sven för ett otroligt bra och fint bildspel”.
    Efter bildspelet berättade Karin Byström och Bernt Bergkvist om det pågående arbetet med insamling av material som kommer att resultera i en bok. En lista med intresse-anmälning för boken gick runt bland de närvarande. Tillsammans med namnteckningarna från årsmötet är nu antalet intresseanmälningar för boken uppe i ca 140 st. Priset blir ca. 300 kronor. Intresseanmälan om boken kan lämnas till Karin Byström, Inga Eriksson, Sven Gräfnings eller Bernt Bergkvist.

Bernt Bergkvist

Hans Muerling mm -09 007

Posta en kommentar