Elva Olsnäsbor deltog i Olsnäsmästerskapet

juli 31st, 2009 Posted in Livet i fäbon

Det blev deltagarrekord för årets Olsnäsmästerskap som genomfördes på torsdagskvällen den 30 juli. 173 deltagare fullföljde tävlingen som lockat deltagare runt om i Dalarna, men även från Jukkasjärvi i norr till Vänersborg i söder. Arrangör för tävlingen var som tidigare tävlingar Siljansnäs skid- och löparklubb.
    Intresset för tävlingen har ökat betydligt sedan starten. Gårdsplanen utanför Olsnäsgår-den var täckt av löpare och åskådare. Parkeringsplatsen vid Olsnäsgården var fullparkerad och bilar stod i rad utefter Perandersgattu.
    I Knatteklassen deltog Olsnäsbarnen systrarna Klara och Moa Gräfnings, Axel Gräfnings och Isabell Meijer. Kicki Bergkvist  och Ulrika Lundback representerade Olsnäs damer och i herrklassen deltog Christer Matsson, Micke Stark, Jan Skarner, Johan Meijer och Johan Bergkvist.
    -Det myckna regnandet gjorde att vi inte kunde använda vår ordinarie sträcka över Snickarbacken, Kavelbrona, Holbacken och Sturholsvägen. Vi fick lägga om sträckan och använda oss av vägar i stället, säger en nöjd tävlingsledare och speaker Uno Bergström.
    Även den här gången hade arrangörerna vädrets makter med sig. Ett lätt regn upphörde när tävlingen började och någon timme efter målgången drog ett kraftigt regn över. Det är roligt för oss Olsnäsbor att så många löpare och åskådare finner nöje och glädje att besöka vår vackra fäbod.  

Starten går på OM -09Uno Bergström arrangör och speaker på OM

Mycket bilar på OM

Text och foto: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar