Årets älgjakt – tre kalvar

oktober 18th, 2009 Posted in Jaktlaget

Det blev tre kalvar som fälldes under årets älgjakt. Rune Lissel fällde den första när vi jagade området Taxoarna. Hundkar´n Pelle Jobs fällde den andra ute på Udden och Börje Qvist den tredje vid Kraftledningen.
    Vi hade dock observationer på flera älgar, bl a en 14-taggare som var fram till Arne Markus, men Arne hade dåligt tag på älgen och den gav sig av ut mot Udden. Trots nästan två dagars letande efter storälgen lyckade vi inte spåra honom.
    Kraftiga restriktioner inom kretsen gjorde att samtliga lag i Siljansnäs sköt betydligt färre djur än vad som brukar göras tidigare år. Sannolikt kommer restriktionerna att märkas på älgtillgången kommande år.    

Älgjakten 2008 004

Soluppgång vid pass 98.

Bernt Bergkvist

Posta en kommentar