Båtsommaren –09 till handlingarna

oktober 27th, 2009 Posted in Båtklubben

Så här års syns inte mycket av det båtliv som, trots varierande väder, varit aktivt inom Olsnäs båtklubb. Flera av medlemmarna har tillbringat många timmar på Siljans blå vågor och färdats många sjömil i varierande väder.
    Nu ligger båtarna på land, rengjorda och täckta och väntar på hösten och vintern och naturligtvis en kommande vår och sommar. Någon kanske behöver tvätta och reparera sitt kapell. Från företaget Ren Tvätt AB i Bromma har det kommit ett erbjudande  om kapell-tvätt, mögelborttagning, impregnering och lagning. Som medlem i båtklubb, ansluten till Sv. Båtunionen erbjuder företaget 10% rabatt på tvätt och impregnering under 2009. För beställning av säck till kapellet gå in på www.rentvatt.com och läs mer.
    Även nu under hösten är det många som använder rampen för sjösättning när de ska ut på Siljan och prova fiskelyckan. Det betyder också att det kommer in någon krona i ramp-avgifter. Tyvärr var det några klåfingriga ungdomar, som roade sig med att bryta loss vår brevlåda vid rampen och kasta den i vattnet. Vid samma tillfälle försvann också brevlådan vid ångbåtsbryggan. Allt är nu återställt och klubben har fätt skälig ersättning för brevlå-dorna.
    Christer Kungs och Christer Stolt invaldes i båtklubbens styrelse vid årsmötet. Kungs å-tog sig uppgiften som sekreterare och Stolt uppgiften son vice ordförande. Underteckand har haft sekreteraruppgiften sedan klubben startade och det känns bra att bli avlastad.
    Klubben planerar också att fortsätta borttagning av sjögräsrötter under stora bryggan och några meter utåt. Det kommer i så fall att ske under senvintern då maskiner kan köra på isen. Av den anledningen har stora bryggan dragits in mot lilla bryggan.

    Bryggorna i vintervila Bommarna upplagda på piren

Text och foto Bernt Bergkvist

 

Posta en kommentar