Visst finns tomten

december 29th, 2009 Posted in Livet i fäbon

Nu är det bevisat att tomten finns, åtminstone i Olsnäs. Under julhelgen när vi tog en kvällspromenad uppenbarade sig tomten i egen hög person vid Holen. Sakta kom han vandrande i mörkret från Lövgattu upp mot Holen. I handen höll han en stallampa, som lyste upp vägen åt honom.
    När han fick se oss och barnbarnen Elsa och Karin kom han sakta emot oss och hälsade på flickorna. Han berättade att han ställt en julgran på Holen och den som inte hunnit skaffa någon gran fick gärna ta den. Så snäll var han. Han lät sig också fotogrtaferas och berättade hur mycket han hade att göra under julhelgen och att han var mycket gammal. Det blev en fin upplevelse för oss alla att möta den snälla tomten i den miljö som finns i Olsnäs. Så visst finns tomten.

Julen 2009 011Julen 2009 014
  Tomten med julgranen             Tomten och glad Karin Bergkvist

  Bernt Bergkvist

Posta en kommentar