Duktiga ungdomar med rötter i Olsnäs

januari 28th, 2010 Posted in Livet i fäbon

Något speciellt med Olsnäs måste det vara. Det kan väl inte bara vara en slump att så många ungdomar, med anknytning till Olsnäs, är duktiga och har framträdande roller i sina respektive idrottsgrenar. Det finns kanske flera än de som hemsidan nu berättar om.

Vi börjar med Viktor Rask född -93, som är barnbarnsbarn till Gunnel och Einar Rask. Viktor har redan spelat några matcher i Leksands IFs A-lag i ishockey och spelar normalt i LIFs
J 18 och J 20. Nu är Viktor uttagen att spela i J 18-landslaget i februari mot Ryssland. Troligen får vi se Viktor som ordinarie i någon av femmorna i LIFs A-lag under nästa sä-song. Den talangen har han.
    Nu är inte Viktor ensam i familjen att vara landslagsmeriterad. Hans syster Fanny Rask född –91 har spelat med juniorlandslaget i damhockey. Hon studerar nu vid hockeygymna-siet i Linköping där hon ingår i Linköpings HCs damlag. Fanny är så kvalificerad, så det kan snart vara aktuellt för debut A-landslaget.

Filip Forsberg född –94 även han med anknytning till Olsnäs med mamma Carina Dahlberg och mormor Maj Dahlberg och morfar Lars Dahlberg. Filip spelar normat med LIFs J 16 och J 18 i hockey. Innan jul gjorde han landslagsdebut med J 16 vid en turnering i Danmark. Den 12-14 februari i år är det dags igen. Då representerar han Sveriges J 16 i en turnering i Tjeckien där motståndet blir Finland, Ryssland och Tjeckien. Filip är också på god väg mot tuffare uppgifter inom hockeyn. Sannolikt får vi om ett par år se även honom i Leksands A-lagstrupp.
    Filips lillebror Fredrik född –96 spelar normalt i U 14, men spelar också med både U 15 och U 16. Storebror Filip får passa upp för lillebror.

Jenny Bergkvist född –94 har stark anknytning till Olsnäs genom minst fem generationer tillbaka i tiden med pappa Johan och farföräldrarna Lisa och Bernt. Hon har det senaste året varit ordinarie i LIFs A-lag i damfotboll. Hon har också kvalificerat sig till Dalalaget med träningsläger och matcher runt om i landet.
    Syster Hanna född –97 spelar innebandy i IBF Leksand F96 med matcher på olika platser runt Dalarna.

Tina Sarén född –91 har till nyligen spelat fotboll i Leksands IFs damlag. Tina har gjort en övergång till Gagnefs damlag där hon tagit en ordinarie plats.
    Tina bror Mattias Vik född – 96 ägnar sig åt rodd i Västanviks roddarklubb. Han har bl. a. varit på träningsläger med Lassi Kaaronen.
    Lillebror Hampus Vik spelar med LIFs U11 och tycker hockey är det roligaste som finns.
Mamma är Ann och mormor och morfar är Ingrid och Klas Sarén.

Anders Kungs född –89 spelar hockey och back i Häradsbygdens SS. Pappa är Christer och farmor Siv och farfar Bernt Kungs. Med sin storlek är Anders en säker försvarsklippa och det är kanske därför han ligger på en säker tredje plats i “Busligan”.
    Anders tränare är inte helt okände Patrik Forsberg som är pappa till ovan Filip och Fredrik. Patrik har även varit proffs i Norge.

Bernt Bergkvist

Posta en kommentar