Fredagsträff med Oppsittagänget

februari 5th, 2010 Posted in Livet i fäbon

Varje fredag under hösten, vintern och våren mellan kl. 10.00 och 13.00 träffas de fem Olsnäsdamerna i Oppsittagänget eller syjuntan, som de i dagligt tal kallar sig för. För tillfäl-let är det Siv Karlsson, Anita Stark-Eriksson, Gulli Lööf, May Sundén och Lisa Bergkvist. 
    Nu har de hållit på i tio år och tioårsjubilerar alltså i år.  Första syjuntan var hemma hos Siv, då var också Ulla Lissel, Birgitta Tegskär, och Marianne Lööf med. På senare år  har Ellen Andersson, Lotta Eriksson, May Sundén, Lisa Bergkvist och Marianne Lindberg anslutit till gänget. 
     -Vi lägger 20 kronor per gång och tidigare har vi gjort några resor för pengarna. Vi har varit på Allsång på Skansen, Chess på Cirkus och en resa till Skultuna mässingfabrik. Vad vi ska göra för pengarna vi har nu vet vi inte, säger Anita Stark-Eriksson.
    Oppsittagänget kan vi också tacka för att vi har de gatulampor vi har. I en motion till årsmötet 2001 ville de att årsmötet skulle besluta om att sätta upp några fler gatulampor än de två som redan fanns. Årsmötet beslutade enligt deras begäran och belysningar sattes upp året därpå.
    När hemsidan hälsade på fredagens junta hos May var det flinka fingrar igång med hand-arbete av olika slag. Kvinnor kan, som bekant, göra flera saker samtidigt, så även Opp-sittagänget, som också klarade av att prata, sticka och dricka kaffe samtidigt.
    -En del stickar, en del syr eller virkar och en del pladder skit, säger Siv med glimten i ögat och tillägger att vi ska hålla på med det här så länge vi kan stå på benen.
    Lycka till med denna trevliga och sociala verksamhet bland Olsnäs damer hälsar hem-sidan.
 

Syjunta o Olsnäs 007
Oppsittagänget hos May Sundén. Främre raden från vänster: Lisa Bergkvist, Gulli Lööf, och Siv Karlsson. Stående bakom: May Sundén och Anita Stark-Eriksson.

Text och foto: Bernt Bergkvist

  1. En kommentar to “Fredagsträff med Oppsittagänget”

  2. By Bertil on feb 15, 2010

    Är detta ny tiden ”öllkullor ”

Posta en kommentar