Tuff vinter med bra snöröjning

mars 22nd, 2010 Posted in Livet i fäbon

Efter en lång vinter med mycket snö och minusgrader sedan luciadagen tycks det finnas tecken på att våren är på väg, även till Olsnäs. Fortfarande ligger snön halvmeterdjup och isen på viken är ca 30-40 cm kärnis. Trots den ihärdiga kylan med temperaturer vissa dygn under 30 grader är det inte så mycket tjäle i marken. Det tjocka snölagret har isolerat bra.
    Vi som bor i Olsnäs permanent har upplevt en mycket fin vinter med mycket snö, precis som det ska vara. De med lite längre perspektiv på Olsnäsvintrarna säger att det har varit en av de vintrar med mycket snö och kyla på många år.
    Back Sven Larsson – Grävarn – som har ansvarat för snöröjningen på vägarna med fast boende och Bengt Wördén de övriga vägarna har haft fullt upp när det ibland kommit två-tre dm. snö. De har skött sin uppgift på ett alldeles utmärkt sätt och vi har inte behövt vänta länge på snöröjningen. Även Olsnäsvägen har varit väl underhållen hela vintern. Från Samfällighetens sida vill vi tack för den fina snöröjningen.

Småflickorna o snöslunga 009 Småflickorna o snöslunga 007 

Bengt Wördén med sin snöslunga skötte bra om de mindre vägarna i Olsnäs.

Vinter i Olsnäs feb.-10 007

Test och foto: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar