Lötgärdsgården upprustad

maj 22nd, 2010 Posted in Livet i fäbon

Tidens tand och lite omild behandling vid avverkning har gjort att Lötgärdsgården och grinden farit lite illa och varit i behov av upprustning. Sven Qvicker erbjöd sig att rusta upp den och nu står den klar.
    Sven har ett annorlunda sätt att sätta gärdsgård än det traditionella som annars görs i bygden. Han förstärker störarna med tryckimpregnerat virke i marken, fäster rödorna med spik i störarna och slutligen knyter ihop störar och rödor med sälgvidjor, som han mjukar upp i hett vatten. Sven reparerade samtidigt grinden efter vinterns skador.
    -På det här sättet kommer den här gärdsgården att stå i många år och längre än andra gärdsgårdar, säger Sven.
    Samfälligheten tackar Sven för arbetet med gärdsgården.

  Lötgrind. Årsm. OBK -10 011Lötgrind. Årsm. OBK -10 008
   

Sven Qvicker rustar upp Lötgärdsgården och grinden.

Text och foto: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar