Smalare Olsnäsväg

juni 12th, 2010 Posted in Okategoriserat

Under veckan som gått har Leksands kommun arbetat intensivt med Olsnäsvägen mellan länsvägen och Åbrona för att göra den smalare, dika och återvinna gruset på sidorna. En väghyvel har hyvlat upp kanterna med både jord och grus och en maskin har sållat ut matjorden och stora stenar och lagt i stora högar. Efter att hyveln jämnat till vägen har grusning av vägen påbörjats och är i skrivande stund inte klart.
    Vägen är nu så avsmalnad, så att mötesplatserna måste användas i synnerhet vid möte med tunga fordon. Vi hoppas vägen får ett så bra gruslager att den jord som blev kvar på vägbanan inte vållar samma olägenhet som grusåtervinningen, som gjordes mellan Holen och Åbrona för ett par år sedan. Vi får avvakta och se

 

Vägarbete Olsnäsvägen 007 Vägarbete Olsnäsvägen 006

Text och foto: Bernt Bergkvist

  1. En kommentar to “Smalare Olsnäsväg”

  2. By thomas rehnström on okt 29, 2016

    Hej jag heter Thomas Rehnström och bor i Sparreholm och håller på med grusvägar och undrar vad det är för gallerskopa man ser på bilden hälsningar Thomas

Posta en kommentar