Bryggfest med abrupt uppbrott

juli 24th, 2010 Posted in Livet i fäbon

I varmt och skönt sommarväder började årets bryggfest med tipspromenad fram och åter Ärbäsvärpä – piren och som vanligt kluriga frågor. Festkommittén hade kompletterat ång-båtsbryggans bord med ytterligare några till. Drygt 60 Olsnäsbor kom med sina picknick-korgar med sallader, ostar, kex och annat gott och till detta passade drycker.
    Efter någon timmes inmundigande och glatt samspråk började mörka moln dyka upp vid Fågeludden och vinden kantrade från syd till nord och bryggfesten fick ett abrupt slut. De första regnstänken kom och alla pckade ihop sina matkorgar och drog sig in till land. I lite duggregn och en fantastisk regnbåge fortsatte de flesta vid slogboden där det också blev prisutdelning på tipspromenaden och dragning på lotterna som såldes under kvällen. Regnet och nordanvinden upphörde och himlen klarnade upp. Det blev en trevlig kväll med allsång och glada skratt.
    Ett stort tack till festkommittén Ann Sarén, Inga Eriksson, Karin Skalk och Sven Gräf-nings, som arrangerat bryggfesten.

Text: Bernt Bergkvist
Foto: Johan Bergkvist

DSC_0744 DSC_0745 DSC_0754 DSC_0767 DSC_0765 DSC_0764

Klicka på bilderna för att få dem större.

Överst tv funderar Kerstin och Mikael Roos samt th Lotta Eriksson över de kluriga frågorna.
Under några bilder från de olika borden.

Posta en kommentar