Många Olsnäsbor i Olsnäsloppet

augusti 5th, 2010 Posted in Livet i fäbon

Av 155 deltagare i årets Olsnäslopp var det 24 “Olsnäsbor” som deltog i de olika klasserna.(Hör av dig till hemsidan om någon inte har nämnts). Vädrets makter var snälla när de yngsta sprang, men där de som sprang de längre sträckorna startade vräkte regnet ner. Trots det var det ingen som bröt. Och som tidigare var det ett välarrangerat lopp.
   I knatteklassen, som sprang en slinga på 800 meter var det 14 Olsnäsare som deltog; Pipar Jonas Gruvris, Pipar Maja Gruvris, Philip Lissel, Oskar Lissel, Alma Lindberg,  Elsa Bergkvist, Karin Bergkvist, Linn Tägt, Emil Stark, Arvid Stark, Nelly Lissel, Hannes Lind och Karin Lindberg.
    I klassen Flickor 12-13 år, som sprang 2 kilometer , deltog Pipar Frida Martinsson, Hanna Bergkvist och Elin Sarén.
    I klassen Pojkar 14-15 år, 6 kilometer, kom Albert Bergström 3:a på tiden 26,31,
    I klassen Damer seniorer, 6 kilometer, sprang 16-årige Jenny Bergkvist på tiden 29,58 och kom på en fjärde plats, 14:e plats Elisabeth Bergkvist på 35,23 och på 19;e plats Ellinor Lissel på tiden 38,44.
    Herrar seniorer, 6 km, kom Göran Lissel på en 13:e plats på tiden 27,27, 16:e plats Micke Stark, 30,46 och 17:e plats Johan Bergkvist på samma tid som Micke.
    – Trots det ostadiga vädret och tävlingar på annat håll, så var deltagarantalet större än tidigare. Olsnäsloppet, som är ett terränglopp, är tydligen mycket populärt även bland de namnkunniga löparna, kommenterar en av tävlingsledarna Uno Bergström.
    Hemsidan gratulerar alla Olsnäslöparna till deltagandet och hoppas att ännu flera ställer upp nästa år.

Text: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar