Fem älgar blev årets resultat

oktober 18th, 2010 Posted in Jaktlaget

Soligt, lagomt kallt och lite blåsigt blev de fyra jaktdagarna när 20 passkyttar och hunkär´n Jobs-Pelle drog ut i Olsnässkogarna på älgjakt under vecka 41. Två stora djur fick fällas och fri kalvavskjutning. Det började bra då det redan efter andra dagen var tre kalvar fällda. Nu var det fritt att skjuta de två stora djuren på tilldelningen och helst ett av varje kön.
    Dag tre fällde förstagångsskytten Mats Götesson en kalv och nu gällde det att få fatt i ett eller helst två stora djur. På den fjärde jaktdagen fälldes en ko. Laget avstod jakten på fredagen och det andra stora djuret. Lördagen var som vanligt slaktdag.
    Under de fyra jaktdagarna gjordes flera observationer av hjort, som det är mycket gott om i Taxorna (den sydvästra delen av området), men även på andra ställen inom området. Hur detta påverkar tillgången på älg är oklart, mendet är inte helt omöjligt att det kan ha en negativ påverkan.
    Jaktledaren Bertil Pellas konstaterade efter jakten att det varit en fin och bra jakt och samtliga älgar var fällda med välriktade skott.

Klicka på bilderna för att få dem större.

Ålgjakten -10 019Ålgjakten -10 040Ålgjakten -10 020Ålgjakten -10 029Ålgjakten -10 025Ålgjakten -10 034Ålgjakten -10 044Ålgjakten -10 031

Bildtexter uppifrån och ner: 1 Skinnet på kon flås av. 2 Bertil Pellas, Arne Markus och Bernt Bergkvist tar kaffepaus. 3 Christer Kungs i slaktladan. 4 Arne Markus bär fram kött till kött-färsskärarna Sture Gustafsson, Stig Lundback och Rune Lissel. 5 Styckningsbordet med Johan Bergkvist och Magnus Danielsson i förgrunden. 6 Ronny Högvall, Mats Götesson och Sven-Erik Lundback granskar de tvä sista kalvarna. 7 Köttlådan lottas ut av Bertil Pellas.
8 Jesper Ovist, Pelle Jobs och Uno Bergström duktiga kaffekokare.

Text och foto: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar