Olsnäsprofilen Lööf-Oskar 85 år

december 1st, 2010 Posted in Livet i fäbon

Den 1 december 1925 en kall vinterdag med snö jäms gärdsgårdarna föddes ett litet gosse-barn i Olsnäs fäbodar. Han döptes till Oskar med Lööf i efternamn. Den lille gossen har nu fyllt 85 år och hade öppet hus i vinterbostaden på Ovarbacksgattu 205 i Plintsberg.
    Oskar är en välkänd person i Siljansnäs och har blivit en profil i Olsnäs där han och hustrun Gulli bott en stor del av sina liv. De sommarbor fortfarande i sin gamla fädernegård på Lövgattu i Olsnäs.
    Samfällighetens styrelse uppvaktade Oskar på bemärkelsedagen med en blomma, som överlämnades av kassören Erik Lundback och ordföranden Bernt Bergkvist.
    Styrelsen säger ett stort GRATTIS till Oskar på födelsedagen.

Oskar 85 001

Posta en kommentar