Siv fick oväntat besök

januari 11th, 2011 Posted in Livet i fäbon

Siv Karlsson väcktes mitt i natten av att hunden Fanny skällde och förde ett förskräckligt oväsen. Siv gick upp och hörde krafsande ljud utanför. Hennes första tanke var att någon höll på att göra inbrott i huset. Hon hörde snart att det krafsande ljudet kom nedanför fönstret som vätter mot gården. Hon gick fram till fönstret och stod plötsligt öga mot öga med en räv, som stod på bakbenen och tittade Siv rakt in i ögonen.
    -Jag knackade på fönstret flera gånger, men räven stod kvar. Till slut gick han iväg över gården och hoppade över gärsgå´n. Det är klart att jag blev rädd innan jag såg vad det var, säger Siv. Det var en stor och fin räv med stor yvig svans, tillägger Siv.
    Nedanför fönstret syns många och tydliga klösmärken på timmerväggen. Siv tror att räven försökte nå talgen, som hon hängt upp till fåglarna, men inte nått upp. Räven hade dock försett sig med två talgbollar från ett fågelbord på gården.

Text och foto: Bernt Bergkvist

Blandat dec-10 jan-11 070

Siv Karlsson visar klösmärkena på väggen.

Blandat dec-10 jan-11 069 
    Klösmärken på väggen efter räven.

Posta en kommentar