Boken om Olsnäs släpptes

juli 9th, 2011 Posted in Livet i fäbon

Efter samfällighetsföreningens årsmöte på Holen, lördagen den 9 juli 2011, kom så till slut det stora och historiska ögonblicket när boken om Olsnäs skulle släppas. Det var ovanligt mycket folk på årsmötet och boksläppet var nog en bidragande anledning till detta. Många hade också läst de halvsidor om boken och arbetet bakom denna, som både Falu Kuriren och Dalademokraten givit i lördagstidningarna.
    Med hela bokgruppen, Karin Byström, Inga Eriksson, Sven Gräfnings och Bernt Berg-kvist, samlade vid majstångsstenen klättrade Karin vigt upp på stegen och berättade kort om arbetet med boken. Därefter släppte hon boken “Olsnäs -  fäboden vid Siljans strand”, som föll ner i det mjuka gräset.
    Boken var nu släppt och de drygt 100 förinbetalda böckerna kunde delas ut och till andra säljas. Det bildades snart en lång kö framför boktältet. Nästan alla förbeställda böcker delades ut och ett stort antal böcker såldes.  Under majstångsresningen var det också full kommers vid boktältet.

Text: Bernt Bergkvist
Foto: Anders Bergkvist

Klicka på bilderna för att få dem större.

Sillfest och boksläpp 010  Sillfest och boksläpp 006 Sillfest och boksläpp 004 Sillfest och boksläpp 019      Boken om Olsnäs släpps av Karin Byström  

Sillfest och boksläpp 015Framsidan av boken om Olsnäs

  1. En kommentar to “Boken om Olsnäs släpptes”

  2. By Bengt Borkeby on jul 9, 2011

    Bernt, Karin, Inga, Sven!
    Att få sitta på vår veranda i Alvik med en alldeles färsk bok i handen har varit en skön upplevelse. När boken dessutom är välskriven, innehåller mängder av väl återgivna bilder och fakta som presenteras på ett mycket läsvärt sätt – då trivs jag. Åtskilliga alster med tema hembygd har jag tagit till mig och ett antal har jag själv varit med om att skapa. Men boken om Olsnäs ligger på topp.
    Grattis till er fyra för ett enastående jobb och grattis till alla med anknytning till Olsnäs. Ni har en fantastisk beskrivning av ert kära tillhåll på jorden.

Posta en kommentar