Årsmöte och majstångsresning

juli 13th, 2011 Posted in Livet i fäbon

Det blev ett mycket välbesökt årsmöte 2011 i det vackra högsommarvädret och en av anledningarna var det stundande boksläppet, se särskild artikel.
    Det blev inga förändringar i styrelsen och sammansättningen består även kommande verssamhetsår av Bernt Bergkvist ordförande, Nils Gräfnings vice ordförande, Bertil Pellas, sekreterare, Erik Lundback kassör. Övriga ledamöter är Sven-Erik Lundback, Pipar Carina Martinsson och Karin Byström. Suppleanter är Inger Tägt och Börje Wördén.
    Ny byuppsyningsman på ett år utsågs Bernt Tegskär efter Göran Sundén. Ny i val-beredningen blev också Mikael Stark, som efterträdde Johan Bergkvist. Arne Markus och Anders Tägt fortsätter.
    Det blev också en ny medlem i Festkommittén. Annika Sarén ersätter Sven Gräfnings. Kommittén består nu av Ann Sarén, Inga Eriksson, Karin Skalk och Annika Saren.
    Badplatsgruppen är oförändrad med Olle Stark, Tommy Hanses och Sven-Erik Lundback.
    Under punkten Övriga frågor gjorde Magnus Land en utförlig information om gruppens arbete med avloppsfrågan. Efter mötet var det många som anmälde sitt intresse för an-slutning till det planerade avloppsnätet. Gruppen arbetar vidare och de som är intresserade att få veta mera kan kontakta Erik Martinsson, Christer Kungs eller någon annan i gruppen.

Majstångsresningen
Den traditionsenliga ceremonin kring majstångsresningen lockar många och i år ovanligt många gäster och turister. Blommorna bands på sina vanliga platser och gräset tvinnades och lindades runt stången. Sören Pelas hade i förväg noga valt ut de små granarna och ungbjörkarna, som också pryder stången.
    Under ledning av Sören restes stången sakta och värdigt och Lisa Bergkvist i Leksands-dräkten hissade som vanligt flaggan. Bernt Bergkvist höll ett midsommartal tillägnat boken om Olsnäs och lite av innehållet i den. Nationalsången sjöngs ackompanjerad av spelmän-nen. Därefter var det dags för Pipar Lena Karlsson att leda midsommardansen med bl a Små Grodorna.

Kvällens festligheter
Under hela majstångsresningen och kvällens festligheter var försäljningen av lotter, korv och läsk mycket god. Magnus Smångs svarade för danmusiken och dansbanan var välbe-sökt långt in på småtimmarna.
    Ännu en fin och minnesrik Olsnäsmidsommar, i det bästa tänkbara väder,  att lägga på minnet för både stora och små.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Midsommar -11 003Midsommar -11 006

Gräset till majstången tvinnas                     Blombuketterna fästes vid majstången

  1. En kommentar to “Årsmöte och majstångsresning”

  2. By Bertil on jul 18, 2011

    En mycket bra bok. Intressant läsning. Bra jobbat av ”bokgruppen”

Posta en kommentar