Olsnäs första hjort skjuten

september 23rd, 2011 Posted in Livet i fäbon

Den första hjorten i Olsnäs historia har skjutits. Det var Thomas Qvist som en kväll satt på pass vid Limååkrarna när en ensam hind kom mot passet. Thomas bröder Jesper och Anders var också med vid tillfället, men på andra pass.

Ståtlig kronhjort i Olsnäs
En morgon vid åttatiden när undertecknad kom från Siljansnäs fick jag en vacker syn. En stor Kronhjort hade precis gått i vattnet vid Storbunken för att simma över mot Olsnäs. Sakta simmade han över och in i vassen mittemot Saras Jerkes lok och gick upp på och över vägen. Han försvann sedan söderut ut mot Åbäcken.
    Som tur var hade jag kameran i baksätet och smög tyst ur bilen, hämtade kameran och tog nedan bilder. Troligtvis såg hjorten skylten “Välkommen till Olsnäs” och kände sig därför säker.

Text och foto: Bernt Bergkvist  

Hjorten på väg upp från StorbunkenHjorten på väg från Storbunken

Hjorten på vägen

  1. En kommentar to “Olsnäs första hjort skjuten”

  2. By Bertil on sep 23, 2011

    Vilka fina bilder

Posta en kommentar