Nya dansbanan klar

juni 27th, 2012 Posted in Livet i fäbon

Den gamla dansbanans slitna, murkna  och delvis utbytta bräder fick se sitt öde på röjda-gen ifjol då den sågades sönder. Den hade tjänat sitt syfte sedan 1960 och det är många valser som nött sulor genom åren. Tidigare var det alltid levande musik, men tiderna förändras och numera är det en DJ, som svarar för en blandad musik med tanke på publikens smak.
    Lagom till Olsnäsmidsommaren är nu den nya dansbanan i tryckimpregnerat virke klar. Det är Sören Pellas som tillsammans med Nils Gräfnings på ett proffsigt sätt räknat ut hur reglar och bräder ska skruvas ihop i flakar och passas in med varann. Textförfattaren var också med “låg ivägen” och skruvade bräder. Flakarna har gjorts något mindre än hos den gamla banan och blir nu betydligt lättare att lägga ut och ta in. Det ska bli intressant att se vilket par som gör premiärdansen på midsommaraftonen.

Text och bild: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

 Midsommar o dansbanan 029Midsommar o dansbanan 023Midsommar o dansbanan 030

  1. En kommentar to “Nya dansbanan klar”

  2. By Bertil on jun 30, 2012

    Hoppas att vi får se vår ordf Bernt med hu Lisa som dansar in nya banan med förslagsvis ”brändpers vals” av dalapolisens spelmän

Posta en kommentar