Storslagen trollingtävling

september 10th, 2012 Posted in Båtklubben

Det var en storslagen trollingtävling som genomfördes på Siljan i den gångna helgen med start och mål vid Olsnäs båthamn. 25 välutrustade trolingbåtar kom från stora delar av Dalarna, men även från Göteborg och Värmland. Båtklubben servade med nygrillad hamburgare.
    Efter möte och en nygrillade hamburgare på morgonen startade båtarna och körde med hög fart ut mot Storsiljan för fisket. Tävlingen pågick de båda dagarna fram till kl. 16.00 och efter varje dag redovisades resultatet.
    Tävlingen gick ut på att fånga så långa fiskar  som möjligt, i huvudsak gäddor. Fiskarna mättes på en mätbräda och varje fisk fotograferade. De tio största under de båda dagarna räknades. Segrarens tio längsta uppmätte en längd av totalt 9 m och 29 cm. Den längsta gäddan som togs upp var på 1,20 m. Efter mätning och fotografering släpptes gäddorna i vattnet. Resultatet finns teamchampsoflogging.blogspot.se.
    Tävlingsledare Christer Stolt var mycket nöjd med tävlingen och engagemanget och servicen från Olsnäs båtklubb.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Trollingbåtarna på väg ut mot StorsiljanTrollkingbåtarna på väg ut på Storsiljan

Tävlingsledare Christer Stolt och medhjälpareTävlingssekretariatet räknar ut resultatet

TrollingbåtTrollingbåtarna i Olsnäs båthamn

Posta en kommentar