Buffring i modern tid

september 11th, 2012 Posted in Livet i fäbon

Efter fem månader på grönbete i Olsnäs var det dags att återvända till Björken. Vi kan kalla dom för Rosa, Gullros och Majros. Det är familjen Högvalls kor det handlar om.
    I söndags buffrades dom Olsnäsvägen tillbaka till Björken. Lite vilsna var dom på sin promenad uppför Pinkslätta. Bilar körde om dom och bilar mötte dom. Det var annorlunda mot att gå och beta på Sturtäktä.
    -Innan vi kom ut på vägen tog dom en lite sväng på Strandpromenaden och ut i vattnet. Jag funderade om jag måste hämta en båt, säger Ronny Högvall. Men dom kom upp på land igen och vi kunde fortsätta mot Björken.
    Ingrid var före och lockade med pellets och grönfoder. Sonen Anders och hans flickvän Martina hade i bland lite jobbigt att få dem att hålla sig på vägen. Det blev en och annan avvikelse ner i diket. Buffringen hem till Björken gick bra, rapporterade Ronny.

Test och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större.

Buffring till Björken

Posta en kommentar