Olsnäs tyngsta älg fälld

oktober 9th, 2012 Posted in Jaktlaget

På morgonen den andra jaktdagen 2012 fällde Pelle Jobs en stor 14-taggare i området utåt Udden i Olsnäs. Älglaget var utställt för att jaga inom såten Olsnäsudden. Pelle gick in med gråhunden Ivan från Siljansvägen ut mot Udden. Ivan fick omedelbart upp spår av älg och började skälla. Pelle smög sig fram mot ståndskallet och såg ko med två kalvar. Plötsligt såg han hornen på en tjur, som sakta reste sig upp.
-Jag var inte långt ifrån och hade bra tag och sköt. Den föll direkt och kon med kalvarna försvann direkt. När jak kom fram till älgen såg jag en fin hornkrona och räknade till 14 taggar, säger en glad och nöjd Jobs Pelle.

Pelles älg hade en slaktvikt på 268 kilo och är den tyngsta hittills. 1982 fällde Arne Markus en 18-taggare, som hade en slaktvikt på 261 kilo. Arnes rekordälg med 18 taggar lär vara svår att slå.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större

En stolt Jobs Pelle vid sin 14-taggare

Älgjakten -12 010

Jobs Pelle gratuleras av jaktledare Bertil Pellas

Älgjakten -12 016

Posta en kommentar