Vintern har greppat Olsnäs

januari 25th, 2013 Posted in Livet i fäbon

Är det särskilt kallt i Olsnäs, eller är det bara det vi tror och tycker. Olsnäs ligger på låg höjd någon eller några meter över Siljan och kalluften söker sig neråt. Siljan har lagt och tjockleken på isen i viken börjar närma sig fyra dm såleden ingen värme från vattnet.
    Under den gångna veckan har temperaturen stadigt legat på över 20 grader med en morgontemperatur på 23-25 grader. En morgon var det 24 grader i Olsnäs och bara 14 på Björken. Ganska stor skillnad. Särskilt kallt är det när man passerar Åbäcken och Flygfältet. Det skiljer på 1 till 2 grader mot inne i Olsnäs. Spisar och kaminer går för fullt för oss boende på fäboden.
    Det är vackert när solen skiner från en klarblå himmel och träden är som dunbollar. Månen, som börjar närma sig full, lyser upp under kvällen och natten, så det blir nästan lika ljust som på dagen. Tjocka lager med kläder, varmt på fötterna och huvudet, så är det ett skönt vinterväder.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Båthusen i motljusHolmen vid TrutsuddenOlsnäsgårdenÅngbåtsbryggan

Posta en kommentar