Fäbodvandring med sillmiddag

juli 17th, 2013 Posted in Livet i fäbon

På initiativ av festkommittén gjordes en liten fäbodvandring, som leddes av Karin Byström. Ett 40-tal Olsnäsbpr samlades på Holen och fick höra Karin berätta om hur Olsnäs var förr i tiden och hur Olsnäs utvecklats till den lilla by, som den är idag. Skaran vandrade upp till fotbollsplanen där nöjeslivet i Olsnäs hade sitt centrum Där fanns dansbanan där det dansades på gökottor och på komidsommaren. Det var allmän dans med ordningsvakter och vid något tillfälle också polisbevakning. Naturligtvis lotterier, kaffe och hembakt bröd.
    Vandringen avslutades vid Olsnäsgården där det serverades stekt sill med potatis, lök och gräddfil samt svagdricka. Barnen fick varmkorv. Ytterligare 15-20 personer anslöt sig till middagen. Det blev en trevlig stunds samvaro med mycket prat och skratt i den varma och skön sommarkvällen. Ett stort tack till festkommittén och Olsnäsgården för arrangemanget.

Text och foto Bernt Bergkvist:

Sillmiddag 003Sillmiddag 004Sillmiddag 005Sillmiddag 006Sillmiddag 007Sillmiddag 008

Posta en kommentar