Olsnäs städades

juli 17th, 2013 Posted in Livet i fäbon

Det blev en märkbar förändring i Olsnäs efter att de 55 Olsnäsborna ställt upp med sin arbetskraft och vilja och röjt buskar, småträd och sly inom fäboden. Flera av deltagarna kom också från samma fastighet. Städgeneralen Sören Pellas kommenderade ut röjsågar och busksaxar för röjning utmed stranden, på området vid transformatorn, Sommargattu och på Holen. Sex – sju fordon med fullastade släpvagnar körde skytteltrafik till Tjuva där ett buskar och småträd växte till ett berg. Starka kvinnoarmar lastade snabbt av släpvagnarna, som köat för avlastning. Någon eldning blev det inte på grund av torkan. Det lär bli vid senare tillfälle.
    Det var många som tyckte att frånvaron från städdagen var alldeles för billig. 100 kronor för minst tre timmars arbete. En rimlig höjning av avgiften kan vara något för styrelsen att fundera på.
    Sven-Erik Lundback, Anders Tägt och Bengt Sarén spikade upp ett välbehövligt förråd bakom spelkuren.

Text: Bernt Bergkvist
Foto: Inga Eriksson
Klicka på bilderna för att få dem större.

 

DSC_0158DSC_0159DSC_0164DSC_0166DSC_0168DSC_0170

Posta en kommentar