Siljan Trollingcup i Olsnäs

september 23rd, 2013 Posted in Båtklubben

Siljan Trollingcup avgjordes i helgen 21-22 september med start och mål vid båthamnen i Olsnäs. 35 tävlande båtar från olika platser i mellansverige kom till start. En seg dimma som inte vill lätta hindrade den planerade starten några timmar under den första dagen. Den andra dagen var det klart väder och starten gick enligt planerna.
    Före och efter dagarnas tävlande var det full fart nere vid båthamnen. Båtklubben serverade nygrillade hamburgare tidigt på mornarna och när båtarna började komma in efter dagarnas fiske. Det blev ett litet välkommet bidrag till klubbkassan.

157 meter gäddor fångades
Reglerna för tävlingen var att endast gäddor räknades och den totala längden på de tio längsta. Minimimåttet var minst 50 cm. Efter fångsten mättes gäddorna på en måttplanka, som deltagarna fick vid starten, fotograferades och sattes tillbaka i sjön “catch and release”. Den längsta gäddan mätte 126 cm (12,5 kg) och det var många som var över 100 cm. Team Ödmjuk från Örebro segrade med totallängden 978 cm på de tio gäddorna. Siljansnäs stolthet Team Champs of logging med Sussi och Christer Stolt kom på en hedrande femte plats med 794 cm och den längsta gäddan på 106 cm. Sammanlagt fångades 15 700 cm gäddor under de två tävlingsdagarna av de 35 ekipagen
    -Även i år blev det en lyckad tävling. Alla var mycket nöjda med arrangemanget och inte minst den service de fick av båtklubben med bl a tillgången på el till båtar och datorer samt nygrillade  hamburgare, säger Christer Stolt i team Champs of logging, som tillsammans med Team Jägra och Team Vansbro Byggshop arrangerade tävlingen.

Test och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Golf och trollingfiske 004Golf och trollingfiske 005Golf och trollingfiske 006Golf och trollingfiske 008Golf och trollingfiske 010Golf och trollingfiske 015Trollingtävling Olsnäs 001Trollingtävling Olsnäs 011
     Trollingtävling Olsnäs 009

Posta en kommentar