Slut på båtsäsongen

oktober 13th, 2013 Posted in Båtklubben

Ett definitift slut på båtsäsongen blev det när bommarna  togs bort från båtbryggorna och lades på piren. Många medlemmar kom till arbetsdagen i båtklubben denna soliga och frostnupna lördagsmorgon och kunde skåda ut över en spegelblank Olsnäsvik.
    Arbetsdagen började med att Erik Lundback avtackades med ett presentkort på Clas Ohlson för sina 21 år som kassör i båtklubben. Han hade också ansvaret för ekonomin för bryggor och bommar, i egenskap av kassör i Samfällighetsföreningen, under åren 1984 fram till 1992 då båtklubben bildades.

Ny indelning av bommarna
Efter att bommarna tagits upp började en grupp under ledning av hamnkapten Erik Martinsson att ändra avstånden mellan bommarna på stora bryggans östra del (ut mot viken). Avståndet är nu tre meter, som gör att fler större båtar får plats på utsidan. Ändring kommer också att göras på insidorna av lilla och stora bryggan. Lilla bryggans östra sida ändrades inför denna säsong.

Badbryggorna kvar
Vanligtvis brukar badplatsgruppen få hjälp med uppdragningen av badbryggorna inför vintern. Det låga vattenståndet gör att det inte går att dra in bryggorna utan de får ligga kvar på sina platser under vintern. Stark-Olle i badplatsgruppen varnar för att de nu branta bryggorna kan vara mycket hala och undvik därför att beträda dem.

Klicka på bilderna för att få dem större!
Text och foto: Bernt Bergkvist

Båtklubben - bomuppt 005Båtklubben - bomuppt 001Båtklubben - bomuppt 006Båtklubben - bomuppt 008

Posta en kommentar