Justering av badbryggan

mars 4th, 2014 Posted in Livet i fäbon

Det har nu snart gått 40 år sedan badbryggan i Olsnäs byggdes. I samband med bygget av kyrkan i Olsnäs blev det åsar av ren kärnfuru över, som blev underlag till nuvarande brygga. Läs mer om badplatser och badbryggor i Olsnäsboken sid. 225.
    Under åren har bryggan sjunkit ner några cm. och blivit lite vågig. Stark-Olle och Dalbergs-Lasse tog därför initiativ till att räta upp bryggan och med hjälp av domkraft pumpades bryggan upp på några ställen och pallades upp med tryckimpregnerade bräder.
    -Väder, vind och högt vatten har under åren slitit på bryggan och den behöver justeras ibland. Även den inre flytbryggan behöver repareras innan badsäsongen, säger Stark-Olle.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större.

Badbryggan justeras 012

Posta en kommentar