Sivs tomt–den mest välvårdade

augusti 5th, 2014 Posted in Livet i fäbon

Siv Karlsson på Näsgattu 5 i Olsnäs har den mest välvårdade tomten i Olsnäs, enligt många. Den ca 2000 kvm stora tomten är välklippt som en golfgreen med hjälp av den för ett par år sedan inköpta robotklipparen. Bär- och prydnadsbuskar är välansade och de många olika sorters blommor står hela tiden i vackert blom. Siv ägnar större delen av dagen till att odla, ansa, vattna och sköta om sina växter. Fast det har varit en torr och varm sommar är blomsterprakten kring husen den allra bästa.
    Siv börjar tidigt på morgonen att vattna och rensa ogräs. Vattenkannan har hon med sig på sin rollator och går runt till de olika blomsterarrangemangen. Blomlådorna utanför på vägen sköter hon också om.
    -Jag håller inte på hela dagarna det orkar jag inte. Jag måste ju läsa tidningen och ta mina rundor i fäbon med hunden också, säger Siv som varit fast bosatt i Olsnäs sedan 1983.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Sivs blomsterpraktSivs blomsterprakt (2)

.Sivs blomsterprakt (3)Sivs blomsterarrangemang

Posta en kommentar