Pumphuset färdigbyggt

september 8th, 2014 Posted in Livet i fäbon

Det 15 kvm stora pumphuset står nu färdigbyggt på samfällighetens mark mellan Kolargårdsgattu och fotbollsplanen. I tryckande värme hade nio frivilliga hörsammat vatten- och avloppsföreningens vädjan om hjälp med byggnationen. Under två dagar pågick arbetet med att sätta upp färdiga block, spika och sätta upp takstolar och lägga takpapp.
    Arbetet leddes av Karl-Erik Eriksson, Christer och Tommy Kungs. Övriga deltagare var Magnus Land, Rune Skarner, Olle Stark, Leif Hellström, Mikael Roos och artikelförfattaren. Bengt-Olof Roos lånade ut sin gier- och kapsåg vilket underlättade tillsågningen av takstolarna. 
   Stark Olle ordnade en ny och fin dörr till ett billigt pris vid utförsäljning på Leksandsdörren och köpte färg till innerväggar, lister, foder och vindskivor även det till bra pris. Lasse Dahlberg spikade upp dörr- och fönsterfoder samt  vindskivor.
    Magnus Land tackar alla som ställt upp för att få pumphuset klart.  

Klicka på bilderna för att få dem större.
Text och foto: Bernt Bergkvist

Tommy Kungs passar in ett blockRune Skarner sågar och Karl-Erik E kollar

Christer Kungs funderar på fortsättningenTillsågning av takstolarTommy passar in blocket och Leif kollar med passetChrister mäter in takstolarnaPumphuset klart

Posta en kommentar