Åbäcken som den bör se ut

november 29th, 2014 Posted in Livet i fäbon

Under flera år har det diskuterats uppdämning av Åbäcken till en grund liten sjö för att främja fågellivet. Enligt Staffan Müller är just Åbäcken mycket lämplig för ett artrikt fågelliv. Lööf Oskar drev under många år frågan om uppdämning av Åbäcken för att få en fin vattenspegel och ett rikt fågelliv. Tyvärr fick han aldrig uppleva det.
    På bilden, som är tagen en morgon i slutet av november i år i samband med det höga vattenståndet, syns det hur Åbäcken kan och bör se ut om/när den blir uppdämd. En vacker vattenspegel med begynnande isskorpa. Vattendjupet räcker och inbjuder till paddling, rodd eller skridskoåkning långt in i bäcken. Vi hoppas och tror fortfarande att en uppdämning av Åbäcken blir av.

Text och bild: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större

Åbäcken, som den nu ser ut nu en tidig novembermorgon.

Posta en kommentar