Siljan trolling cup i Olsnäs

september 2nd, 2015 Posted in Båtklubben

Siljan trolling cup 2015 avgjordes på Siljan under lördagen och söndagen den 31/8 och 1/9 i strålande sol och svag vind. Start och mål var Olsnäs båthamn och båtklubben serverade nygrillade ham(n)burgare vid start och målgång de båda dagarna.

30 båtar deltog i tävlingen och de flesta kom från Västerdalarna, men också från Värmland och andra län. Förutsättningarna var att endast gäddor med en längd över 50 cm fick räknas. Fisken som fångades mättes, fotograferades med nummerlapp och släpptes därefter tillbaka i sitt rätta element. Catch and release, enligt reglerna.

Segrade gjorde Champs of logging med Susann och Christer Stolt från Siljansnäs, som också är styrelseledamot i Olsnäs båtklubb. Teamet segrade med 139 139 gram gädda, dvs nästan 140 kilo gädda fördelade på 14 st. dag 1 och 20 st. dag 2.

Under de två dagarna togs upp och och sattes tillbaka över 1 000 kilo gädda (101 18 90 gram). Två lag hade den längsta gäddan 118 cm. Komplett resultat – klicka på länken nedan.

-Det var roligt att vinna på “hemmaplan”, säger Christer och Sussi, som tillsammans med Team Jägra  och Team Vansbro Byggshop arrangerade tävlingen. Vi tackar också Olsnäs båtklubb som ställt upp med båtplatser och el-försörjning till båtar, belysning och datorer samt till medlemmarna som ställt upp tidiga mornar och eftermiddagar med service och nygrillade hamburgare till hungriga fiskare, fortsätter Christer.

Resultat Trollingtävling 2015

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större

Båtarna redo för startChrister Stolt håller genomgång före startTeam Champs of loggongs välutrustade trollingbåtTrollingbåtarna vid bryggorna

Grillning på gång

Posta en kommentar