Tredje advent 2015

december 13th, 2015 Posted in Livet i fäbon

Det är tredje advent 2015. Den bleka decembersolen når knappast upp bakom träden. Temperaturen visar fem minusgrader och det ligger ett tunt frosttäcke över Holen. Ingen snö annat än den konstgjorda i Granbergsbacken.
    Det vilar ända en liten julstämning över Olsnäs. Tomten är på sin vanliga plats på mjölkpallen och julenens nya ledlampor lyser vackert under dygnets mörka timmar.  Under våra kvällspromenader runt fäboden ser vi att några hus har julpyntats med ljusstakar, julstjärnor, adventsgranar och ljusslingor i träden, men många av husen ligger helt mörka.
    Isen har lagt sig med tunn is på den inre delen av Olsnäsviken. Uno och Oskar Bergström har snört på sig skridskorna och provar hållbarheten med gott resultat.
    -Den är ca tre cm tjock och helt genomskinlig, så vi kan se fiskarna, säger Oskar.
    Nu hoppas vi här i Olsnäs att isen får ligga och det kommer några cm snö till julen, då många av husen får “hem” de sina. Välkomna till Olsnäs till jul och nyår och God Jul och och Gott Nytt År, hälsar “redaktionen” för hemsidan.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större. Bildtext i bilden.

Oskar Bergström testar den tre cm tjocka isenTomten på mjölkpallenJulenen med ny belysning

  1. En kommentar to “Tredje advent 2015”

  2. By Bertil on dec 15, 2015

    God Jul och Gott Nytt År då alla Olsnäsbor, hoppas att Bernts önskningar om lite snö och isbelagd olsnäsvik blir av

Posta en kommentar