Renovering av badbryggan påbörjad

april 2nd, 2016 Posted in Okategoriserat

Under lördagsförmiddagen 2 april påbörjades renoveringsarbetet av badbryggan. Då revs den yttre delen av badbryggan för att ersättas med nytt tryckimpregnerat virke. En handfull gubbar och med hjälp av en fyrhjuling sågade ner och körde bort de uttjänta åsarna (25×25) som tjänat som underlag till badbryggan.
    Nya hål borrades i betongfundamenten, som gjutits ovan på de stora stenarna, och gängstänger sattes i hålen. Nästa steg blir att lägga ut och förankra de 45×195 mm tryckimpregnerade plankorna. Det arbetet planeras att göras i slutet av nästa vecka (14). Läs mer om badbryggan på sid 227 i Olsnäsboken.

Johan Bergkvist, Olle Stark lastar bjälkarna och Sven-Erik Lundback sågar dem i bitarLasse Dahlberg, Olle Stark, Bernt Bergkvist, och Sven-Erik LundbackYttre delen av brygganGängstängerna fastsatta i betongfundamenten

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större

Posta en kommentar