Orienteringstävling i Olsnäs

maj 20th, 2016 Posted in Livet i fäbon

På midsommarafton (24 juni) med start mellan kl. 10-11.00 går orienteringstävlingen Siljansnäskampen på en sprintbana i och runt Olsnäs. Banans läng är 3,5 kilometer samt en kortare och enklarare bana för de mindre utom tävlan. Du ska gissa din tid och närmast sin gissade tid vinner ett pris.
    Stämpling görs med vanlig stiftklämma. De tävlande får en karta över Olsnäs i skala 1:4000, vilken är nyritad av Johan Näsman. Till större delen går banan i fäbodmiljö blandat med park och skog. Heltäckande klädsel rekommenderas. Startavgiften är 20 kronor. Enklare servering kommer att finnas och för dusch är det Siljan eller våtkut som gäller.
    Samling på fotbollsplanen, som ligger ca 100 meter sydväst om Olsnäsgården. Dit tar man sig enklast genom att köra fram till Olsnäsgården och direkt till vänster där det också finns parkeringsmöjligheter.
    Anmälan görs via mail på siljansnaskampen@hotmail.com för att arrangörerna ska veta ungefär hur många som kommer. Anmälan kan också göras på plats tävlingsdagen. Inbjudan finns också på anslagstavlan i Olsnäs och på anslagstavlor i Siljansnäs.

Välkomna hälsar tävlingsarrangörerna!

Text Bernt Bergkvist

Posta en kommentar