Siljansnäskampen avgjordes i Olsnäs

juni 29th, 2016 Posted in Livet i fäbon

I år avgjordes Siljansnäskampen på midsommaraftonen och för första gången i Olsnäs. Arrangör och tävlingsledare var Johan Näsman, som också gjort en ny amatörritad karta över Olsnäs. Till sin hjälp hade han hela släkten Hallsten, som har sitt fritidshus på Kolargårdsgattu. 31 löpare kom till start, vilket var över förväntan enligt Johan.

Årets upplaga bjöd på två banor, en längre på 3,5 km närmaste vägen mellan de 16 kontrollerna och en kortare på 1,8 km mellan 10 kontroller. Banorna sträckte sig till största delen inom Olsnäs. Start och mål var på fotbollsplanen där det också var ordnat med servering, som barn och barnbarn till Gunilla och Bengt Hallsten stod för.

Start- och målplatsen vid fotbollsplanen

Vinnare i Siljansnäskampen blev den som sprang banan på närmast sin gissade löptid. Bonuspris gick till den som hade bästa löptid. Vinnare av årets Siljasnäskamp blev Anna Nilsson och bonuspriset gick till Hans-Åke och Jonatan Skött. Korta banan vanns av Axel Gräfnings. Den som kom längst ifrån sin gissade löptid var Maja och Per Gruvris, som också får äran att arrangera nästa års Siljansnäskampen någonstans i Siljansnäs. Förhoppningsvis blir det Olsnäs eftersom många tyckte det var roligt att ha en orienteringstävling inne i fäboden.

Axel Gräfnings, Gryksbo på språng mot en kontroll

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få dem större
Ställ pilen på bilden för bildtext

Posta en kommentar