Tipspromenad i Olsnäs

juli 16th, 2016 Posted in Livet i fäbon

Det är lördagförmidag den 17 juli och solen har luckrat upp molntäcket och värmer nu skönt. Vi sitter på verandan och summerar resultatet av tipspromenaden vi just avslutat. En lagom lång promenad runt Olsnäs med kluriga frågor utfunderade av festkommittén.
     Från starten vid brevlådorna gick vi Lissåkersgattu ner mot Lövgattu. Redan vid första frågan, som var nr 20, förstod vi att vi börjat i fel ände.Vi skulle gått Näsgattu och upp mot slakteriet. Kan vara på grund av det att vi missade några frågor.
   Det blev väl inget lysande resultat vare sig för Lisa eller mig. Frågorna 1-5 kunde jag, lätt tänkte jag när vi började rätta svaren efter facit, som sitter på baksidan av anslagstavlan. Sen kom verkligheten i fatt mig. Nära hälften fel inkl. fyra frågor vi missade. Det gick bättre för min medtävlare. Tänk på att börja Näsgattu och upp mot slakteriet, enligt kartan på baksidan av tipslappen.
    Trevlig runda med 20 kluriga vuxenfrågor och lika många barnfrågor. Tack festkommittén för det här trevliga initiativet.

Text Bernt Bergkvist

Posta en kommentar