Oskar och Anna bygger sitt eget hus

augusti 21st, 2016 Posted in Okategoriserat

 

Oskar Bergström och hans hustru Anna bygger just nu sitt eget hus på vägen till badplatsen i Olsnäs. Oskar jobbar som VVS-konsult och Anna som polis. De bor och jobbar i Mora.
    -Tanken kom när jag hjälpte  min bror Erik när han byggde sitt hus härintill. Vi köpte tomten bredvid, anslöt oss till vatten- och avloppssystemet, tog bort träd och stora stenar, säger Oskar.
    De började planera tomten och platsen där huset ska stå och hade bra hjälp av morfar  Bengt Wördén, som ställde upp med sin grävmaskin, som också Oskar fick låna. Han vill dock klara sig själv och köpte en hjulgrävare i Mora och körde den till Olsnäs. Med den grävde han grunden och gjorde anslutningar för vatten- och avlopp. Anna satt också bakom spakarna på maskinen och hjälpte till med grävningsarbetet. De har i skrivande stund gjort klart med hela arbetet med grunden och det är dags för gjutning inom den närmaste tiden.

Ritade huset själv
Tillsammans har de själva ritat huset och noga planerat hur kök, badrum, sovrum och vardagsrum ska ligga med tanke på utsikt och uteplatser. Huset kommer att uppföras med regelstomme och timmerpanel. Oskar räknar med att stommen kommer att vara rest någon gång under våren 2017.
    De planerar att det utvändiga på huset ska göras klart under kommande sommar. Under hösten och vintern göra det invändiga arbetet.
    – Under sommaren 2018 räknar vi med att det ska vara klart för inflyttning i huset som vi planerat och byggt själva. För vissa arbeten kommer och måste vi att anlita yrkesmän och konsulthjälp, säger Oskar.
    Hemsidan har följt arbetet från de första “spadtagen” och är imponerad av den entusiasm och noggrannhet som präglar bygget. Även yrkeskunniga personer inom husbyggnad är imponerade av Oskars kunnande inom området.

Text Bernt Bergkvist.

Posta en kommentar