Siljan Trollingcup 2016

augusti 31st, 2016 Posted in Båtklubben

Båtarna redo för start

Den årligen återkommande Siljan Trollingcup den 27-28 augusti med start och mål vid piren i Olsnäs blev förkortad med en dag. Under lördagen blåste det hård sydvästlig vind med 15-18 m/sekund i byarna och vågor upp till en och en halv meter höga. Tävlingsledningen med Christer Stolt i spetsen tog det riktiga beslutet att inställa dagens tävling.

Söndagen däremot blev mycket fin med svag vind och klart väder. KL. 06.00 hölls kaptensmöte och en halvtimme senare gick starten för de 20 båtar som deltog i trollingcupen. Med hög fart styrde båtarna ut mot Storsiljan för att få upp, mäta, väga, fotografera och därefter sätta tillbaka gäddorna.

Siljansnäs “stolt”-het Champs of logging med Sussi och Christer Stolt lyckades inte i år ta segern, vilket de gjort de senaste åren, utan lät Team RoM från Gävle vinna med den imponerande vikten av 76,5 kilo upptagna gäddor. De hade också den största gäddan som mätte 120 cm och vägde 13,3 kilo. Team Vansbro Byggshop kom på tredje plats med 49,5 kilo upptagen gädda.

Olsnäs båtklubb höll som vanligt i servicen med nygrillade hamburgare med tillbehör, som uppskattades mycket av deltagarna.
   -Vi vill tacka alla i Olsnäs båtklubb för all hjälp och att alla är så trevliga mot de tävlande. Alla är imponerade över vilket arrangemang och engagemang ni har, säger Sussi Stolt.

Text och foto Bernt Bergkvist

Posta en kommentar